Mobile Treatment for Dental Fear

Mindhood business partner Cope it releases a new smartphone app against dental fear

40% of dental patients suffer to a greater or lesser degree of dental anxiety. This affects the daily life of many patients and is simultaneously having significant consequences for the clinic.

Mindhood business partner Cope it has developed a smartphone app against dental fear that is now available for download. It is a simple and user friendly solution to identify, help and support patients with dental anxiety.

Visit the website against dental anxiety at: slutmedtandlægeskræk.dk

Visit the Cope it website (in English)

Watch the video with Poul Bak about dental fear (in Danish)

 

Press release in Danish:

Mobilen udfordrer din tandlægeskræk

Fire ud af ti danskere er nervøse for at gå til tandlægen, og hvis du er en af dem, er der nu hjælp at hente på din mobiltelefon.

Hvis du får koldsved og hjertebanken, når du sidder i tandlægens venteværelse, er du ikke alene. En ny undersøgelse viser, at fire ud af ti danskere nervøse for at gå til tandlægen – og en ud af ti er direkte skrækslagne ved tanken.

Nu kan din mobiltelefon komme dig til undsætning. Fra i dag kan en ny app downloades til din smartphone, hvor du kan få hjælp til at træne din nervøsitet. Og det er den unge danske iværksættervirksomhed Cope it, som står bag.

- App’en er helt enkel og nem at bruge. Først får du en række spørgsmål fra telefonen, som skaber en personlig profil af dig. Herefter tilpasser systemet automatisk øvelserne til det, du er nervøs for. Og du kan tage øvelserne helt diskret både derhjemme og lige før, du skal ind til tandlægen, siger Esben Toftdahl Nielsen, direktør for Cope it.

For dig betyder det, at det kan blive mere overskueligt at skulle gå til tandlægen. Og samtidig undgår tandlægerne nogle af de afbud og udeblivelser, der ellers præger hverdagen på mange klinikker.

 

Tandlægen hjælper med

Hvis din tandlægeklinik har Cope it systemet, bliver det endnu smartere. Så kan tandlægen og assistenterne nemlig følge med i, hvor nervøs du er – og hvad det konkret er, du er nervøs for. Den viden kan de bruge til at berolige dig fra start til slut af dit besøg.

- Vi tilbyder systemet til tandlægerne, så din mobiltelefon automatisk deler dine resultater med en tablet på klinikken, hvis du giver tilladelsen til det. Det betyder, at I sammen kan tage en god dialog om, hvad der skal ske, så du bliver endnu mere tryg, inden behandlingen går i gang, siger Esben Toftdahl Nielsen.

30 tandlægeklinikker har allerede Cope it løsningen

Siden juni 2014 har Cope it testet løsningen på en række klinikker, og erfaringen fra både patienter og klinikker har været meget positive.

- Løsningen er rigtig smart og fungerer som en udstrakt hånd til mine patienter. Den gør, at jeg lettere kan identificere de patienter, der er utrygge og tage højde for det. Man kan sige, at det ganske enkelt skaber et fælles sprog mellem klinik og patient, som gør det nemt og naturligt at tale om nervøsiteten, siger tandlæge Jeanette Garner fra Tandllægehuset Humlebæk klinik.

I øjeblikket tilbyder 30 klinikker løsningen, men det realistiske mål for Cope it er, at 150 klinikker har løsningen inden udgangen af 2015.

Fakta 1:

Hvor downloader jeg app’en mod tandlægeskræk?

Du kan downloade app’en ved at gå ind på www.slutmedtandlægeskræk.dk

Ud over at træne din tandlægeskræk kan du også, via app’en, finde de tandlægeklinikker, som tilbyder løsningen på deres klinik, så du får en endnu bedre oplevelse.

Fakta 2:

Fire ud af ti danskere har tandlægeskræk

En analyse fra 2014/15, foretaget af Cope it, viser, at fire ud af ti danskere er bekymret for tandlægebesøget.

Analysen, som er baseret på besvarelser fra flere end 800 tandlægepatienter, viser også, at mange udebliver eller aflyser tandlægebesøget på grund af deres angst.

Undersøgelse stemmer godt overens med en tidligere videnskabelige undersøgelser, som yderligere peger på, at hver tiende dansker har en decideret fobi for tandlægebesøg.